Суд у Полтаві заарештував ще двох підозрюваних у розкраданні продуктів в ув’язнених

Фото: khar.gp.gov.ua

Жовтневий райсуд Полтави обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та відсторонив від займаних посад ще двох фігурантів справи про розкрадання продуктів у виправних колоніях Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

“На вимогу прокуратури області Жовтневий районний суд м. Полтави відсторонив від займаних посад начальника однієї з установ виконання покарань, підозрюваного у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) та завідуючу складом виправної установи, підозрювану у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України) та обрав запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці грудня минулого року прокуратура Харківської області повідомила про підозру ще двом посадовим особам, які є фігурантами справи про розкрадання й перепродаж товарів керівниками колоній.

26 листопада співробітники СБУ затримали завантажені товаром автомобілі посередників під час чергового виїзду з однієї з колоній. В автомобілі знаходилися м’ясо і риба, які керівники колоній продавали “наліво”. Чиновники підробляли документи і списували продукти, як ніби вже витрачені для приготування їжі для ув’язнених. В ході розслідування задокументовано чотири факти збуту продукції риби і м’яса з виправних колоній. За попередніми даними, в результаті зазначених злочинів, державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.

Затриманим посадовим особам Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч.2 ст. 364 КК України (пособництво в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Жовтневий районний суд Полтави обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави.

Як повідомляли представники Харківської правозахисної групи, одним з фігурантів цієї справи є начальник Олексіївській колонії Едуард Роженко.

Теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташоване у Полтаві, почало розслідування за ознаками складу кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) у зв’язку із тортурами ув’язнених в Олексіївській колонії.